Vaidya Saurabh Sharma (Ájurvédácsárja – ájurvédikus orvosprofesszor)

Vaidya Saurabh (B.A.M.S.) ájurvéda diplomáját a Rádzsasztáni Egyetemen szerezte. Fiatal, de igen tapasztalt vaidja (ájurvéda orvos), aki átfogó ismeretekkel rendelkezik a pulzusdiagnosztika és az ájurvédikus gyógyítás területén.

Páciensei körében híres arról, hogy a múltbéli és az aktuális panaszok speciális elemzésével képes feltárni a panaszok hátterében álló alap kiváltó okokat, majd ezek alapján egy nagyon hatékony és személyre szabott ájurvédikus gyógyító eljárást határoz meg számukra. Magas minőségű és eredményorientált kezeléseit már emberek ezrei tapasztalták meg.

Vaidya Saurabh a helytelen életformából adódó egészségügyi rendellenességek és krónikus betegségek szakterületén az egyik legtapasztaltabb ájurvéda orvos. Folyamatos tanulással, illetve a megszerzett tudás rendszeres gyakorlati alkalmazásával évről évre emeli tudásának színvonalát.

Páciensei számára mindig a legjobb gyógyító szolgáltatásokat biztosítja. Nemcsak kiemelkedő vaidja, hanem egy Maharishi Ájurvéda Kórház vezető főorvosa is egyben. Kiterjedt klinikai tapasztalatának köszönhetően a legkülönbözőbb panaszokat, fájdalmakat és egészségügyi problémákat is képes csillapítani.

Vaidya Saurabh több országban vállalt már jelentős szerepet a Maharishi Ájurvéda időtlen tudásának népszerűsítésében, annak érdekében, hogy a Maharishi Ájurvéda elveit és hatékony gyógyító eljárásait alkalmazva az emberiség számára elhozza a tökéletes egészség tudását.

Vaidya Saurabh kiemelkedő interperszonális képességekkel rendelkezik. Állandó szereplője több indiai televízió műsornak (Pragya Tv, Shakti Tv, A2Z News). Számos cikke jelent meg vezető folyóiratokban és internetes publikációkban.

Vaidya Saurabh szándéka, hogy testi és lelki jólétet hozzon mindenkinek. Célja, hogy tudása, széles körű tapasztalatai és a rendkívül hatékony ájurvédikus gyógymódok révén az ájurvédát mindenki által ismert gyógyászati lehetőséggé tegye, valamint az egészség és jólét hosszantartó fenntartása érdekében – mint életmódot – népszerűsítse.

Az emberiség iránti elkötelezettsége, szorgalmas és kitartó szolgálata meghozta számára a legjobb ájurvéda orvosoknak járó „Bhartiya Chikitsak Ratna” kitüntetést.

A Vaidya főbb szakterületei:

–          pulzusdiagnosztika (az egyensúlytalanságok feltérképezése az alap testtípus fényében)
–          gyógynövényekkel történő terápiás gyógyítás
–          egyénre szabott ájurvédikus étrend és életstílus
–          pancsakarma terápiák (ájurvédikus tisztító terápiák)
–          rászajánák (élethossz növelő készítmények) és vádzsikarnák (vágyfokozók)
–          jóga, meditáció és spirituális fejlődést elősegítő gyakorlatok