A lasszi ájurvédikus joghurtital, amelynek nemcsak az íze csodálatos, de segíti az emésztést és az összes dósát egyensúlyozza.
A Lasszi elkészítésének általános receptje: keverjünk el friss joghurtot 2-4 rész vízzel — lehetőleg használjunk mixert vagy habverőt. A Lasszi sokféle variációban elkészíthető; ízlés szerint fűszerezhetjük édesen vagy sósan.
Rózsalasszi: Keverés előtt adjunk hozzá egy pár csepp rózsavizet és édesítsük ízlés szerint (a rózsavíz beszerezhető gyógyszertárakban és drogériákban).
Lasszi Mandula energiaitallal: Keverés előtt poharanként adjunk hozzá ½ -1 kávéskanálnyit a Mandula energiaitalból.
Kókuszos lasszi: Adjunk hozzá egy kis kókusztejet vagy kókuszdió pürét, és ízlés szerint nyers nádcukrot.
Még finomabb lehet egy csipet vaníliával vagy kardamommal.
Sós lasszi: adjunk hozzá némi kősót, őrölt köményt és gyömbérport. Az ájurvéda szerint a sós lasszi különösen jót tesz az emésztésnek.
További lehetséges variációk például a vaníliás vagy fahéjas lasszi.
A joghurt mindig a lehető legfrissebb legyen, így a legjobb, ha magunk készítjük.