Helyszín: Samprat-Med Integratív Központ 1037 Budapest, Szépvölgyi út 27-29 (fehér kapu)

Parkolási lehetőségek:
– közvetlenül az épület előtt
– Bécsi út 38-44. Buda Entertainment Mélygarázs (másik bejárat Kecske közről)
– Szépvölgyi út 43. Irodaház előtti parkoló rész
– szomszédos Montevideó utca

Időpont foglalásakor válasszon az alábbi kezelések közül. Ha több kezelésen szeretne részt venni, kérjük, külön foglaljon időpontot minden kezeléshez!

 1. Abhyanga:
  Az Abhyanga szanszkrit szó, mely alatt az egyén testének olajjal történő átpasszírozását, bedörzsölését értjük.
  Az Abhyanga egy olyan különleges olaj masszázs, melyben a mozdulatok az egyén igénye alapján történik.
  A masszázs meghatározott, speciálisan elkészített Ayurvédikus olajok kombinációjával történik, melyet az egész testre feljuttatva stimulálják a létfontosságú pontokat

Előnyök: A teljes testes masszázs kiemeli a szépséget, csökkenti a testi fáradságot, megszünteti a testi fájdalmakat, erősíti a fizikumot, elősegíti az alvást, kellemes színt kölcsönöz a lágyabb, finomabb bőrnek, ellenállóvá teszi a testet a kimerültség ellen, fokozza az erőnlétet, a szövetek tónusát visszaadja, elősegíti az ízületek kenését, valamint testtömegünk egyensúlyának megteremtésében is szerepet játszik. Javítja a vérkeringést és elindítja a méregtelenítő folyamatokat a testben.

 1. Udvartana:

Az udvartana során gyógynövényporral az egész testet finoman átmasszírozzák, az egyén dósa egyensúlyi állapotának megfelelően.

Előnyök: Segít a fogyásban, növeli az alapanyagcsere ritmusát. Megszabadít a nyirokerekben lerakódott méreganyagoktól, stimulálja a szövetek keringését. Csökkenti a túlzott mennyiségben lerakódott zsírszövetet. Erősíti az izom- és csontrendszert. Ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

 1. Swedana:
  A Swedana szanszkrit kifejezés azt a folyamatot jelenti, mely a test izzadását váltja ki. A folyamat egy egyénre szabott, gyógynövényes gőzfürdő, mely során a fej, és a szív körüli terület hűvösen van tartva. A folyamat lényege, hogy megfelelő hőmérsékleten a mélyebb szöveti rétegekben található méreganyagokat eltávolítsuk.
 2. Nyirokmasszázs:

A masszázs speciálisan előkészített ájurvédikus olajok kombinációjával történik, mellyel az egész testet átdörzsölve stimulálják a létfontosságú pontokat.

Előnyök: Lágyabb, simább bőr. Erősíti a fizikumot és mélyebb alvást biztosít. Elősegíti az ízületek olajozottságát. Javítja a vérkeringést, és elindítja a méregtelenítő folyamatokat a testben.

Hatására csökkenhet az ödéma és a szöveti nyirokpangás, enyhülhet a feszülő fájdalom, ezáltal az esetlegesen meglévő sebek/fekélyek is könnyebben gyógyulhatnak.

A nyirokmasszázs hatására csökken, enyhül a feszülő fájdalom azáltal a szövetek méregtelenítése és regenerációja felgyorsul.

 1. ShiroDhara:
  Ezen folyamat során gyengéden, folyamatosan, megfelelő magasságból, meghatározott ideig meleg növényi olajat/ gyógynövényes vajtejet öntünk a homlokra, megnyugtatva az idegrendszert, egyesítve a testet és az elmét, elősegítve az agy bal és jobb féltekéjének szinkronizálását.
 2. Ajurvédikus Arckezelés – Shiroabhyanga:
  Egy speciális, növényi olajokkal végzett gyengéd fej, nyak és váll masszázs, mely során a marma pontokra gyengéd nyomást mérünk.
 3. Vastik:
 • Kati Vasti:
  Meleg ájurvédikus olaj érintett területen való tartását „Vastinak” nevezzük, míg a „Kati” a derék tájat jelenti. A Kati Vasti folyamán egy speciálisan elkészített meleg, gyógynövénnyel kezelt olaj kerül a derék alsó tájékára 30 percig, körülvéve egy növényi pasztával, mely fekete csicseriborsóból készül.

Előnyök: Hátfájdalmak, gerincoszlopot érintő rendellenességek esetén nagyon hatékony.

 • JanuVasti:
  Meleg ájurvédikus olaj érintett területen való tartását “Vastinak” nevezzük, míg a “Janu” térdet jelent. A JanuVasti folyamán egy speciálisan elkészített meleg, gyógynövénnyel kezelt olaj kerül a térdre 30 percig, körülvéve egy növényi pasztával, mely fekete csicseriborsóból készül.

Előnyök: Térdízület fájdalma, kopás ficam, osteoarthritis és térdszalagok rendellenességei, betegségei.

 • Hriday Vasti:
  Meleg ájurvédikus olaj érintett területen való tartását “Vastinak” nevezzük, míg a “Hriday” a szívet jelenti. A Hriday Vasti folyamán egy speciálisan elkészített meleg, gyógynövénnyel kezelt olaj kerül a mellkasra 30 percig, körülvéve egy növényi pasztával.

Előnyök: Mellkasi fájdalom, asztma, szívizomzat erősítése.

 • Griva Vasti:
  Meleg ájurvédikus olaj érintett területen való tartását “Vastinak” nevezzük, míg a “Griva” a tarkó tájékot jelenti. A Griva Vasti folyamán egy speciálisan elkészített meleg, gyógynövénnyel kezelt olaj kerül a tarkóra 30 percig, körülvéve egy növényi pasztával.

Előnyök: Krónikus nyaki fájdalom, migrén, szédülés, kötött vállak, kezek zsibbadása esetén nagyon hatékony.

8. Panchakarma:

A terápiás konzultáció előfeltétele a korábbi pulzus diagnosztika, valamint rendelkeznek terápiás ajánlással.